STUDIES AND ANALYSIS

ORI in Albanianal

In this sector, you will find documents that analyse the regional cooperation in Western Balkans. They are enriched regularly with any new publication on this subject. Latter on we will include ORI’s own research and analysis focussed mostly on empirical data.

☞ CDI/ShtetiWeb

Monitoring the Berlin Process: From Paris to Trieste

☞ CDI

Monitoring of Connectivity Agenda: Transport and Energy 

☞ CDI

Albania in the Western Balkans Route

☞ CDI/ShtetiWeb

“Albania in the Berlin Process: Current Achievements and Upcoming Challenges for the Paris Summit”

☞ Ardian Haçkaj, Shtetiweb

☞ MAXCAP

The Vienna Institute for International Economic Studies

Infrastructure Investment in the Western Balkans

☞ CDI & ShtetiWeb

The Berlin Process viewed by Civil Society

☞ Regional Conference, 4 November 2014, “Friedrich Ebert”

Bashkëpunimi Rajonal si Forcë Shtytëse për Rritje Ekonomike dhe Stabilitet

☞ European Policy Center

EU member states and enlargement towards the Balkans

☞ European Economic and Social Committee

The role of civil society in EU-Albania relations

☞ German Cooperation GIZ

Human Resources for EU Membership: What Policies in the Western Balkans?

☞ Centre for Southeast European Studies

Fondet Europiane për vendet ballkanike

☞ Ministry for Foreign Affairs Sweden

☞ European Commission

Multi – country programmes: Activity report: July – December 2014

☞ Balkan Civil Society Development Network (BCSDN)

EU Funds for supporting civil society development in the western Balkans 2007—2013

Europian Commission

Study on parliamentary cooperation: Mapping and Analysis of International Parliamentary Institutions and Parliamentary Networks in the Western Balkans and South East Europe

 

1 2 3 >>

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi