STUDIES AND ANALYSIS

ORI in Albanianal

European PPP Expertise Center

Overview of the PPP Legal and Institutional Frameworks in the Western Balkans

☞ INTERACT:

A thematic analysis of territorial developments and Interreg / ETC Investments in the period 1990-2013 Final Version, January 2015

☞ European Parlament, Directorate General for Internal Policies, January 2015:

New role of macro-regions in European Territorial Cooperation

☞ Konferencë Rajonale, 4 Nëntor 2014, Fondacioni “Friedrich Ebert”:

Bashkëpunimi Rajonal si Forcë Shtytëse për Rritje Ekonomike dhe Stabilitet

☞ SIDA, Final Report, 2012:

Reform cooperation in the Western Balkans – regional cooperation: experiences, constraints and opportunities

☞ PISM, The Polish Institute of International Affars, October 2014:

Civil Society in the EU Integration of the Western Balkans

☞ Balkan Civil Society Development Network and the Queen Mary University of London:

“Donor Strategies and Practices for Supporting Civil Society in the Western Balkans”, 2014

☞ Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile,

“Doracak për nismat e bashkëpunimit rajonal në Evropën Juglindore” (2013)

☞ European Union:

“The political economy of donor intervention in Western Balkans and Turkey: mapping and potential for stronger synergies” (November 2014)

☞ Regional Cooperation Council – South East Europe 2020:

Jobs and Prosperity in a European perspective (November 2013)

☞ Swiss Cooperation Strategy 2014-2017

<< 1 2 3 >>

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi