Studime dhe Analiza

ORI in Englishicon_flag_gb

☞ World Bank Group – The Vienna Institute for International Economic Studies

Ballkani Perëndimor: Tendencat e tregut të punës 2017

☞ European Commission

Arësimi i lartë dhe nevojat e tregut të punës në Ballkanin perëndimor

☞ CDI/ShtetiWeb

Monitorimi i Procesit të Berlinit: nga Parisi në Trieste

☞ Regional Research

Bërja e politikave në Ballkanin Perëndimor përtej kushtëzimeve të BE

☞  Freedom House

Unioni që po çbëhet: Ballkani dhe Brexit

☞ Parlamenti Europian

Procesi i Berlinit i Ballkanit Perëndimor: një impuls i ri për bashkëpunimin rajonal

☞ Komisioni Evropian

Axhenda e Konektivitetit: Bashkëfinancimi i projekteve të investimeve në Ballkanin perëndimor, 2016

☞ Vladimir Gligorov, wiiw

Zhvillime të pakapshme në Ballkan: Çfarë doli nga hulumtimi

☞ CDI

Monitorimi i Axhendës së Konektivitetit: Transporti dhe Energjia

☞ CDI

Shqipëria në Rrugën Migratore të Ballkanit Perëndimor

☞ The Vienna Institute for International Economic Studies

Policy Options for Competitiveness and Economic Development in the Western Balkans: the Case for Infrastructure Investment

☞ The Aspen Institute

Integrimi Evropian dhe Bashkepunimi Rajonal – Identifikimi i hapave te tjera

☞ Friends of Europe

Partneritetet e Ballkanit: Forcimi i lidhjeve rajonale

☞ SPD Parliamentary Party Group

Konsolidimi i idesë Evropiane në Ballkanin Perëndimor

☞ Europeum

Zgjerimi i BE drejt Ballkanit Perëndimor: larg syrit, larg zemrës

☞ CDI/ShtetiWeb

“Shqipëria në Procesin e Berlinit: Arritjet aktuale dhe sfidat e Samitit të Parisit”

☞ European Parliament

Ballkani Perëndimor dhe zgjerimi: Mësimet e nxjerra, rrugëtimi dhe perspektivat

☞ AETS

Vlerësimi i Kuadrit të Investimeve të Ballkanit Perëndimor

☞ The Balkan Trust for Democracy

Raport i vlerës ekonomike të sektorit non profit në vendet e Ballkanit Perëndimor

☞ Ardian Haçkaj, Shtetiweb

Konteksti institucional, instrumentet financiarë dhe mekanizmat: Parakushte për një proces kombëtar eficient

☞ MAXCAP

Rigjallërimi i procesit të zgjerimit dhe forcimi i kapaciteteve integruese të BE-së

☞ The Vienna Institute for International Economic Studies

☞ CDI & ShtetiWeb

Procesi i Berlinit i parë nga Shoqëria Civile

☞ European Policy Center

EU member states and enlargement towards the Balkans

European Economic and Social Committee

The role of civil society in EU-Albania relations

☞ German Cooperation GIZ

Human Resources for EU Membership: What Policies in the Western Balkans?

☞ Centre for Southeast European Studies
 Fondet Europiane për vendet ballkanike

☞ Ministry for Foreign Affairs Sweden

Rezultatet e strategjisë për bashkëpunim të reformave Suedisë me Evropën Lindore, Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë

☞ EUROPEAN COMMISSION

MULTI-COUNTRY PROGRAMMES: ACTIVITY REPORT: July – December 2014

☞ Balkan Civil Society Development Network (BCSDN)

Fondet e BE- për mbështetjen e zhvillimit të shoqërisë civile në Ballkanin Perëndimor  2007-2013

☞ Europian Commission

STUDY ON PARLIAMENTARY COOPERATION

Mapping and Analysis of International Parliamentary Institutions and Parliamentary Networks in the Western Balkans and South East Europe

1 2 3 >>

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi