Notice: Undefined property: WP_Query::$post in /home/shtetiwe/public_html/wp-includes/query.php on line 3947

Notice: Trying to get property of non-object in /home/shtetiwe/public_html/wp-content/themes/shtetiweb/archive.php on line 9

Notice: Undefined offset: 335 in /home/shtetiwe/public_html/wp-content/themes/shtetiweb/functions.php on line 91

Notice: Trying to get property of non-object in /home/shtetiwe/public_html/wp-content/themes/shtetiweb/functions.php on line 91

Notice: Undefined offset: 335 in /home/shtetiwe/public_html/wp-content/themes/shtetiweb/functions.php on line 91

Notice: Trying to get property of non-object in /home/shtetiwe/public_html/wp-content/themes/shtetiweb/functions.php on line 91

Sovraniteti

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Si mund të qeveriset një vend që ka 246 lloj djathrash?
  - Charles De Gaulle
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan