Autoritetet e Pavarura

» Ç’janë autoritetet e pavarura?

Një autoritet administrativ i pavarur (AAP) është një institucion i Shtetit, i ngarkuar të garantoj një rregullim në sektorët të konsideruar si kryesorë dhe për të cilët qeveria dëshiron të evitoj ndërhyrjen e saj të drejtpërdrejt. AAP janë një kategori juridike e re, sepse në kundërshtim me traditën administrative, ato nuk janë në mvartësi të […]

» Autoritetet e pavarura ne Shqiperi

Disa Autoritete  Administrative të Pavarura, që funksionojnë në Shqipëri: Autoriteti i Konkurrencës Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare Autoriteti Kombëtar i Ushqimit Autoriteti Portual Enti Rregullator i Energjisë Këshilli Kombëtar i Radios dhe Televizionit Këshilli Kombëtar i Kontabilitetit Komisioneri për mbrojtjen e të dhënave personale Komisioneri për mbrojtjen nga diskriminimi

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan