Qeveria e dytë e Ilir Metës

 1. Ilir Meta – kryeministër
 2. Skënder Gjinushi – zëvendëskryeministër dhe ministër i Punës dhe e Çështjeve Sociale
 3. Arta Dade – ministre i Jashtme
 4. Anastas Angjeli – ministër i Financave
 5. Ilir Gjoni – ministër i Rendit Publik
 6. Pandeli Majko – ministër i Mbrojtjes
 7. Mustafa Muçi – ministër i Ekonomisë Publike dhe Privatizimit
 8. Ermelinda Meksi – ministre e Bashkëpunimit Ekonomik dhe Tregtisë
 9. Sokol Nako – ministër i Drejtësisë
 10. Bashkim Fino – ministër i Punëve Publike dhe Turizmit
 11. Maqo Lakrori – ministër i Transportit
 12. Ben Blushi – ministër i Arsimit dhe Shkencës
 13. Agron Duka – ministër i Bujqësisë dhe Ushqimit
 14. Luan Rama – ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 15. Gjergj Koja – ministër i Shëndetësisë
 16. Arben Imami – minstër i Pushtetit Vendor dhe Decentralizimit
 17. Et’hem Ruka – ministër i Mjedisit
 18. Paskal Milo – ministër shteti për integrimin europian
 19. Dritan Prifti – ministër shteti për energjetikën
 20. Ndre Legisi – ministër shteti pranë kryeministrit
 21. Niko Kacalidha – ministër shteti për minoritetet

 

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi