Legjislaturat

» Legjislatura V (04.09.2001 – 20.05.2005)

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë – Legjislatura V Zgjedhjet u zhvilluan më 24 Qershor 2001. 1.Namik DOKLE – Kryetar i Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, 04.09.2001-30.04.2002 2.Servet PËLLUMBI – Kryetar i Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, 30.04.2002 -20.05.2005 Deputetët sipas zonave zgjedhore Berat Erjon                 BRAÇE Flamur              ROGU Luan                 MEMUSHI Marko               BELLO Mustafa              MUÇI Bulqizë Ardit                 […]

» Legjislatura e II (4.02.1992 – 29.03.1996)

Kuvendi Popullor – Legjislatura II:  04.04.1992-29.03.1996  Zgjedhjet u zhvilluan më 22 Mars 1992. 1. Pjetër ARBNORI – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor Deputetët sipas Zonave zgjedhore Berat Abdi BALETA Agron MUSARAJ Fatos NANO Peri DISHNICA Tefik AJAZI   Dibër Agron QOKU Bashkim GAZIDEDE Natasha SHEHU Safet ZHULALI   Durrës Azem HAJDARI Bashkim KOPLIKU Mira […]

» Legjislatura I (15.04.1991-04.02.1992)

Kuvendi Popullor – Legjislatura I:  15.04.1991-04.02.1992  Zgjedhjet u zhvilluan më 31 Mars 1991. 1. Kastriot ISLAMI – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor Deputetët sipas Rretheve Berat Abdi BALETA Abdyl PILAFI Asqeri SHEHU Dhimo DUNDO Fadil NASUFI Fatos ZOTKAJ Flamur ABEDINI Gëzim GURAZI Kristaq ODRIÇANI Nadire PRIFTI Pavllo BOJAXHIU Përparim RUZI Tomor BEQOLLARI Xhemal DAUTI […]

» Kuvendi Kombetar (16.10.1943 – 14.09.1944)

Nga 16.10.1943 deri 10.11.1943 u quajt Asamblea Kombëtare.  Më 10.11.1943 merr emrin Kuvend Kombëtar (Parlamenti).  Lef NOSI – Kryetar i Kuvendit Kombëtar, 1943 Idhomene KOSTURI – Kryetar i Kuvendit Kombëtar, Tetor 1943 Mihal ZALLARI – Kryetar i Kuvendit Kombëtar, 9 Nëntor 1943 Lista emërore e Asamblistave Abaz  MUHEDINI Abaz  QASHIFI Abdullah DIKA Abdullah  HALILI Adem  […]

» Këshilli i Epërm Korporativ Fashist, 3 prill 1940

Në dekretin Nr.101, datë 3 Prill 1940,  jepen atributet dhe funksionimi i Këshillit t’Epërm Korporativ Fashist, i cili “asht krijue si mbas Kaptinës IV të Statutit Themeltar të Mbretnis, në vend të Parlamentit të Suprimuem”. Sipas Dekretit të Mëkambësit, 8 Prill 1940-XVIII, emërohen Anëtarë të Këshillit t’Epërm Korporativ Fashist: Anton BEÇA – Leko BEZHANI Vlorë […]

» Kuvendi Popullor – Legjislatura III: 20.07.1954

Zgjedhjet u mbajtën më 30 Maj 1954. 1.Gogo NUSHI – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1954 2.Rita MARKO – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1956 Deputetët sipas Qarqeve Qarku  Berat  Qarku  Elbasan Behar                 SHTYLLA Aleks                      BUDA Demir                 […]

» Kuvendi Popullor – Legjislatura II: 30.06.1950 – 14.04.1954

Zgjedhjet u mbajtën më 28 Maj 1950.  1.Teodor HEBA – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1950 2.Mihal PRIFTI – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1951 Deputetët sipas Rretheve Rrethi Berat Kahreman YLLI Kalo BAJRAKTARI Mane NISHOVA Mihal PRIFTI Miti LAÇKA Tajar GREPCKA   Rrethi Burrel Beqir BALLUKU Et’hem BARHANI Rexhep DOBRA   Rrethi […]

» Asambleja Kushtetuese – Legjislatura I: 25.03.1946 – 21.01.1950

Më 2 dhjetor 1945 u zhvilluan zgjedhjet për përfaqësuesit e Asamblesë Kushtetuese. Më 16 mars 1946, në mbledhjen e saj të 11-të, Asamblea Kushtetuese vendosi të kthehet në Kuvend Popullor.   Kuvendi Popullor I RPSH. Një Dhomë – Legjislatura I: 25.03.1946 – 21.01.1950.   Tuk  JAKOVA – Kryetar i Asamblesë Kushtetuese, 1946 Qarku Berat Andrea […]

» Kuvendi Popullor – Legjislatura IV: 21.06.1958

Zgjedhjet u mbajtën më 1 Qershor 1958. 1.Medar SHTYLLA – Kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor, 1958-1962   Deputetët sipas Rretheve Rrethi Berat Adil ÇARÇANI Ali QATO Behar SHTYLLA Jani PASKU Mane NISHOVA Myqerem FUGA Ramiz XHABIA Simon STEFANI Zylyftar VELESHNJA Rrethi   Durrës Eleni MANDI Gogo NUSHI Iljaz REKA Irfan ÇELKUPA Lefter GOGA Maqo […]

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi