Qeveria e dytë e Sali Berishës (16 shtator 2009 – 10 shtator 2013

Sali Berisha – Kryeministër

Ilir Meta- Ministër i Jashtëm dhe Zëvendëskryeministër

Majlinda Bregu – Ministre e Integrimit

Lulzim Basha – Ministër i Brendshëm

Arben Imami – Ministër i Mbrojtjes

Bujar Nishani – Ministër i Drejtësisë

Ridvan Bode – Ministër i Financave

Petrit Vasili – Ministër i Shëndetësisë

Dritan Prifti – Ministër i Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjitikës

Myqerem Tafaj – Ministër i Arsimit dhe Shkencës

Sokol Olldashi – Ministër i Punëve Publike, Transporteve dhe Telekomunikacionit

Fatmir Mediu – Ministër i Mjedisit

Ferdinand Xhaferri – Ministër i Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve

Genc Ruli – Ministër i Bujqësisë

Spiro Ksera – Ministër i Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta

Genc Pollo – Ministër Shteti

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi