Legjislatura I e Republikës Shqiptare – Dy Dhoma: 1 Qershor 1925 deri më 7 Qershor 1928

a) Dhoma e DeputetëveZgjedhjet u mbajtën më 17  Maj  1925.

 1. Kostaq KOTTA – Kryetar i Dhomës së Deputetëve 1925

Deputetët sipas Prefekturave

Pref. Berat

Ferid VOKOPOLA

Hamid MYFTIU

Hysein VRIONI

Hysni TOSKA

Loni, Dr.GJINI

Milto TUTULANI

Qemal KARAOSMANI

Qemal VRIONI

Veis SEVRANI

Pref. Dibër

Abdurahman SALIH

Fiqri RUSI

Gjergj ÇAKO

Jak KOÇI

Jashar EREBARA

Musa JUKA

Xhelal ZOGU

Xhemil DINO

Pref. Durrës

Hamit TOPTANI

Hysen KUQI

Rauf FICO

Rexhep MATJA

Seid TOPTANI

ShahsivarALLTUNI

Stavro STAVRI

Vasil RUSI

 

Pref. Elbasan

Ahmet HASTOPALLI

Behxhet HYTI

Hajdar BLOSHMI

Hasan BIÇAKU

Kasëm SEIDINI

Qazim DURMISHI

SelahydinBLOSHMI

Simon POPA

Pref.Gjirokastër

Feizi ALIZOTI

HarallambPAPADHOPULLI

Hiqmet DELVINA

Javer HURSHITI

Kasëm RADOVICKA

Mihal KASO

Myfit LIBOHOVA

Petro POGA

Sokrat VOXHORI

Vasil BAMIHA

Pref. Korçë

Banush HAMDIU

Bexhet FRASHËRI

Kostaq KOTTA

Kristaq KOSTURI

Kristo FLOQI

Leon LLOGORI

Qani DISHNICA

SylejmanSTAROVA

Syreja POJANI

Xhafer YPI

Pref. Kosovë

Bahri BEGOLLI

Ceno KRYEZIU

Hasan KRYEZIU

Pref. Shkodër

Kol MJEDA

Kolec DEDA

Maliq BUSHATI

Mark KAPEDANI

Ndrek KIÇI

Pren GJONI

Sait KALAJA

Tef GERA

Zenel MANDIQI

Pref. Vlorë

Arshi HALILI

Elmas XHAFERI

Sadik SIMONIDHI

Sadik SHASKA

Zëvendësime

a) Dhoma e Deputetëve

1. Kasëm SEIDINI

Pref. Elbasan

Pas dorëheqjes zëv. nga B.Hyti

2. Selahydin BLOSHMI

Pref. Elbasan

Pas dorëheqjes zëv. nga H.Bloshmi

3. Rauf FICO

Pref. Durrës

Pas dorëheqjes  zëv. nga H.Toptani

4. Xhemil DINO

Pref. Dibër

Pas dorëheqjes zëv.nga M. Juka 

5. Stavro STAVRI

Pref. Durrës

Pas dorëheqjes  zëv. nga V.Rusi (1925)

6. Elmas XHAFERI

Pref. Vlorë

Pas vdekjes zëv. nga A.Halili

7. Myfit LIBOHOVA

Pref.Gjirokastër

Pas vdekjes zëv. nga F.Alizoti

8. Pren GJONI

Pref. Shkodër

Pas vdekjes zëv. nga M.Kapedani

9. Sylejman STAROVA

Pref. Korçë

Zëv. B. Hamdiun (1925)

10. Hasan KRYEZIU

Pref. Kosovë

Zëv. Ceno Kryeziun 

11. Arshi HALILI

Pref. Vlorë

Zëv.E.Xhaferin 

12. Behxhet HYTI

Pref. Elbasan

Zëv.K.Seidinin

13. Feizi ALIZOTI

Pref. Gjirokastër

Zëv.M.Libohovën

14. Ceno KRYEZIU

Pref. Kosovë

Zëv. nga H. Kryeziu

 

15. Qemal VRIONI

Pref. Berat

Zëv. nga Q. Karaosmani 

16. Banush HAMDIU

Pref. Korçë

Zëv. nga S.Starova

 

17. Mark KAPEDANI

Pref. Shkodër

Zëv. P. Llesh Gjonin 

 

18. Qemal KARAOSMANI

Pref. Berat

Zëv. Q.Vrionin 

 

19. Hamit TOPTANI

Pref. Durrës

Zëv. R.Ficon

 

20. Hajdar BLOSHMI

Pref. Elbasan

Zëv.S.Blloshmin (1925)

 

21. Musa JUKA

Pref. Dibër

Zëv. Xh.Dinon (1925)

 

22. Vasil BAMIHA

Pref.Gjirokastër

Zëvendësohet nga H.Papadhopulli

23. Harallamb PAPADHOPULLI

Pref.Gjirokastër

Zëvendëson V.Bamihën 


Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi