Zgjedhjet ne Shqiperi

» Kuvendi 2017

Pesë janë partitë që kanë përfaqësuesit e tyre në Parlamentin e ardhshëm. Mandatet e deputetëve ndahen si më poshtë: PS:        764750 votues, 48.34 %, 74 mandate. PD:       456413 votues, 28.85 %, 43 mandate. LSI:      225901 votues, 14.28 %, 19 mandate. PDIU:  76069 votues, 4.81 %,  3 mandate. […]

» Deputetët e Kuvendit 2017

Qarku Berat, 85374 votues, pjesmarrja 47.25%, 7 mandate: PS: 45637 votues, 54.53% 1- Blendi Klosi 2- Ermonela Valikaj 3- Adnor Shameti 4- Fadil Nasufi PD: 16302 votues, 19.48%  1-Eduard Halimi LSI: 19764 votues, 23.62% 1- Nasip Naço 2- Gledjon Rehovica Qarku Dibër, 73702 votues, pjesmarrja 56.12%,  6 mandate: PS: 24795 votues, 34% 1- Ilir Beqaj 2- […]

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan