Dritare mbi Evropën

» Rrënjët e Evropës

Sipas Alessandro Barbero është historian i specializuar mbi periudhën Mesjetës, autor i librit “Karli i Madh, një baba për Evropën”

» Parlamenti Evropian miraton Komisionin e ri Evropian

Sipas DW, 22 tetor 2014 Presidentit të ri të Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker i është dashur një kohë e gjatë deri në krijimin e ekipit të ri të Komisionit. Por cilat janë sfidat e presidentit dhe të komisionerëve të rinj europianë?

» Përgjegjësia jonë nuk përfundon në kufijtë e BE-së

Për një politikë të angazhuar të zgjerimit dhe të fqinjësisë së Bashkimit Evropian DIETMAR NIETAN, WOLFGANG KREISSL-DÖRFLER, MARKUS MECKEL, KARSTEN D. VOIGT, KATHARINA ABELS, OLAF BÖHNKE, STEFAN DEHNERT, ROBERT ERNECKER, SASCHA GÖTZ, KAI-OLAF LANG, NADJA POHLMANN, KLAUS SUCHANEK Përgjegjësia jonë nuk përfundon në kufijtë e BE-së