Dritare mbi Evropën

» Rrënjët e Evropës

Sipas Alessandro Barbero është historian i specializuar mbi periudhën Mesjetës, autor i librit “Karli i Madh, një baba për Evropën”

» Parlamenti Evropian miraton Komisionin e ri Evropian

Sipas DW, 22 tetor 2014 Presidentit të ri të Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker i është dashur një kohë e gjatë deri në krijimin e ekipit të ri të Komisionit. Por cilat janë sfidat e presidentit dhe të komisionerëve të rinj europianë?

» Përgjegjësia jonë nuk përfundon në kufijtë e BE-së

Për një politikë të angazhuar të zgjerimit dhe të fqinjësisë së Bashkimit Evropian DIETMAR NIETAN, WOLFGANG KREISSL-DÖRFLER, MARKUS MECKEL, KARSTEN D. VOIGT, KATHARINA ABELS, OLAF BÖHNKE, STEFAN DEHNERT, ROBERT ERNECKER, SASCHA GÖTZ, KAI-OLAF LANG, NADJA POHLMANN, KLAUS SUCHANEK Përgjegjësia jonë nuk përfundon në kufijtë e BE-së

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi