INTEGRIMI EVROPIAN

» Barroso në Kuvend: Pa Europën Juglindore, BE nuk quhet e bashkuar

Kuvendi i Shqipërisë është mbledhur sot në një seancë jashtë radhe, duke i hapur dyert e tij Presidentit të KE-së, Jose Manuel Barroso, i cili mbajti një fjalë përshëndetëse dhe inkurajuese para deputetëve shqiptarë. Në fjalën e tij të mirëseardhjes, kryeparlamentari Meta, e siguroi Presidentin e Komisionit Europain, se Kuvendi shqiptar do jetë i hapur për dialog […]

» Përgjegjësia jonë nuk përfundon në kufijtë e BE-së

Për një politikë të angazhuar të zgjerimit dhe të fqinjësisë së Bashkimit Evropian DIETMAR NIETAN, WOLFGANG KREISSL-DÖRFLER, MARKUS MECKEL, KARSTEN D. VOIGT, KATHARINA ABELS, OLAF BÖHNKE, STEFAN DEHNERT, ROBERT ERNECKER, SASCHA GÖTZ, KAI-OLAF LANG, NADJA POHLMANN, KLAUS SUCHANEK Përgjegjësia jonë nuk përfundon në kufijtë e BE-së

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
    - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
    - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
    - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
    - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
    - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
    - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
    - Ruggiero Bonghi
  • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
    - Harry S. Truman
  • Paul Valery
    - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
  • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
    - Harold MacMillan