Ndihma Financiare e BE

» Raporti vjetor 2013 i Asistencës Financiare për Zgjerimin

Official Report COM(2014) 610 final Print Version Report from the Commission to the European Parliament, the Council, and the European Economic and Social Committee (IPA, PHARE, CARDS, Turkey Pre-accession Instrument, Transition Facility), 2014 CELEX_52014DC0610_EN_TXTipa-2013-annual-report-printed-version_en

» Ndihma e Huaj 2007 – 2013

External Assistance in Albania – Progress Report 2009 – 2010Plani i Aksionit te Harmonizimit 2009 – 2010Plani i Aksionit i Harmonizimit 2009Raporti i Progresit mbi Ndihmen e Huaj ne Shqiperi 2009 -2010Ndihma e huaj në Shqipëri – Raport Progresi 2008

» Fishat e Projekteve IPA 2012-2013

VITI BUXHETOR IPA I, 2012: FISHAT E PROJEKTEVE QE DO FINANCOHEN GJATE VITIT KALENDARIK 2013 PF 1 Justice Reform Strategy PF 2 Justice Palace PF 3 Support to the Albanian State Police PF 4 Border Crossing Points PF 5 Support to Civil Service Reform PF 6 Implementation of a modern Financial Management and Control PF […]

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi