Kalkulatori i Taksave Personale

Taksimi progresiv do të nisë aplikimin mbi pagën 30 000 lekë dhe do të jetë në masën 15 % dhe do të përfundojë mbi pagat 300 000 lekë me 25 % të pagës.
Ndryshimet do të përfshijnë edhe skemën e sigurimeve shoqërore. Të gjithë ata që marrin paga relativisht të larta, do të duhet të përballen dhe me një rritje të sigurimeve – sa me e larte paga aq me e larte shkalla e kontributit ne sigurime.
Per te thjeshtesuar impaktin e paketes se re fiskale ne xhepin e punmarresit si dhe ne konkurrueshmerine e punëdhënësit, Baker & Tilly Albania në bashkëpunim me Shtetiweb.org ka përgatitur tabelën e mëposhtme. Mjafton të fusni në kutizën përkatëse shumën e rrogës bruto që merrni, dhe shtypni Enter !
Payroll calculator - v2014..

       
   
Shkruaj shumën e rrogës bruto, dhe shtyp ENTER   
Tatimi mbi të Ardhurat Personale (TAP)  
Sa ishte Sa bëhet Ndryshime  
 
Sigurimet Shoqërore (SShoq)  
Sa ishte Sa bëhet Ndryshime  
 
Sigurimet Shëndetësore (SShen)  
Sa ishte Sa bëhet Ndryshime  
 
Totali i Taksave & Kontributeve (TTK)    
Sa ishte Sa bëhet Ndryshime mujore Ndryshime vjetore  
 
Rroga neto  
Sa ishte Sa bëhet Ndryshime  
 

Përgatitur nga Baker & Tilly Albania (www.bakertillyalbania.com) – Departamenti i Taksave, në bashkëpunim me Shtetiweb.org

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan