Qeveria kryesuar nga Ismail Qemali (4 dhjetor 1912 – 22 janar 1914)


Përbërja e Qeverisë:

 1. Ismail Qemali – Kryeministër dhe ministër i Punëve të Jashtme
 2. Dom Nikoll Kaçrro (deri më 30 mars 1913) – zëvendëskryeministër
 3. Preng Bibë Doda – zëvendëskryeministër (25 dhjetor 1913)
 4. Mufit Libohova / Esat Toptani (Korrik – shtator 1913); Hasan Prishtina (shtator – 20 nëntor 1913; Fejzi Alizoti (nëntor 1913 – ministër I Punëve të Brendëshme
 5. Lef Nosi –ministër i Postë Telegrafave
 6. Abdi Toptani –  Aziz Vrioni – Gjergj Çako – ministër i Financave
 7. Mit’hat Frashëri (deri më 30 mars 1913) – Pandeli Cale – ministër i Punëve Botore
 8. Mehmet pashë Dërralla – ministër i Luftës
 9. Luigj Gurakuqi – ministër i Arsimit
 10. Pandeli Cale / Hasan Prishtina (15 shtator -10 tetor 1913 ) – Qemal Karaosmani – nëntor 1913 – 22 janar 1915 – ministër i Bujqësisë
 11. Petro Poga – ministër i Drejtësisë

 

 

  Repository


  Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
  English

  Thënie për Shtetin

  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi
  • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
   - Harry S. Truman
  • Paul Valery
   - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
  • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
   - Harold MacMillan