Si kryhet kërkimi në databazën e ORI:

Baza e të dhënave ORI synon të pasqyrojë bashkëpunimin e organizatave dhe institucioneve shqiptare kryesisht me ato të vendeve të Ballkanit Perëndimor, por edhe me ato të vendeve të tjera kufitare anëtare të BE. Databaza përmban tre fusha kërkimi. Kërkimi në databazën ORI mund të jetë me një përzgjedhje ose një kombinim përzgjedhjesh sipas tre fushave të kërkimit...

      Kërko projekt


Projektet e mëposhtme kanë të paktën një organizatë partnere shqiptare

Zgjidh donatorin

Të gjithë donatorët
Austria (ADA, etj)
Bashkimi Evropian / IPA Ndërkufitar
Bashkimi Evropian / IPA me shumë përfitues
Gjermania (GIZ / KfW / Fondacione politike / etj)
Italia (Bashkëpunimi Italian / IADSA / etj)
Kombet e Bashkuara (perfshire UNDP / UNWOMEN / UNDEP / etj)
Suedia (SIDA / etj)
Visegrad+ Ballkani Perëndimor
Zvicra (SDC / RRPP / SECO / etj)

Zgjidh vendet e partnerëve të projektit

Të gjithë vendet
Bosnje dhe Hercegovina
Greqi
Itali
Kosovë
Kroaci
Mal i Zi
Maqedoni

Zgjidh sektorin

Të gjithë sektorët
Akses
Bujqësi
Drejtësi
Edukim dhe kulturë
Energji
Infrastrukturë
Inovacion
Kohezion Social
Migracion
Mjedis
Shëndetësi
Siguri bërthamore
Statistika
Transport
Turizëm
Zhvillim ekonomik
Zhvillim Institucional
      SHËNIM I RËNDËSISHËM

Informacioni i paraqitur në ORI është informacion publik, i mbledhur nga të dhenat e furnizuara kryesisht nga donatorët, nga përfituesit dhe nga faqe web përkatëse. Si të tilla, shpesh ato reflektojnë metodologjinë dhe qasjen e institucionit që i prodhon. Shtetiweb është munduar ti harmonizojë këto të dhëna për të lehtësuar paraqitjen krahasimore dhe gjithëpërfshirëse të tyre duke përdorur logjikën e "përfituesit". Institucione të tjera përdorin qasje të ndryshme në funksion të qellimit të vënë. Lista e paraqitur tek ORI nuk është shteruese dhe përditësohet vazhdimisht nga ekipi i dedikuar. Në rast se palët e interesuara vënë re pasaktësi, janë të lutur të na kontaktojnë menjehere në adresën: info@shtetiweb.org. Gjithashtu, çdo sugjerim për pasurimin, përditësimin, korrektimin e ORI është i mirëpritur.

Ju urojmë lundrim të mbarë!

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi