Reforma e Administratës Publike

» Draft Strategjia Ndërsektoriale e Reformës në Administratën Publike 2015 – 2020

Strategjia Ndërsektoriale e Reformës ne Administratën Publike (SNRAP) 2015-2020 dhe Plani i Veprimit. “Strategjia Ndërsektoriale e Reformës ne Administratën Publike (SNRAP) 2015-2020” është një dokument strategjik i cili është përgatitur përmes angazhimit dhe kontributit të institucioneve të ndryshme publike si dhe institucioneve ndërkombëtare. Reforma në administratën publike është ndër prioritetet e qeverise shqiptare si një […]

» Metodologjitë e pregatitjes së strategjisë së reformës të administratës publike në Ballkanin perëndimor

Studim krahasues per metodologjitë e pregatitjes së strategjisë së reformës të administratës publike në Ballkanin perëndimor ReSPA, Regional School of Public Administration Many countries around the world are still coping with the consequences of the global financial crisis. A great number of measures were implemented to try to sustain the level of public services with […]

» Parimet e Administratës Publike

Parimet e Administratës Publike Një administratë publike funksionale është parakusht për qeverisje demokratike transparente dhe efektive. Si themel i funksionimit të shtetit, ajo përcakton aftësinë e qeverisë për të ofruar shërbime publike dhe për të kultivuar konkurrencën dhe zhvillimin e vendit.  Ky dokument i hartuar nga Sigma, iniciativë e përbashkët e OECD-së dhe BE-së, e cila […]

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan