Kalkulatori i Taksave Personale: Sa i paguani Ju shtetit në vit?

ShtetiWeb, 7 janar 2014

A e dini Ju sa duhet t’i paguani Shtetit gjatë një viti?

Taksimi progresiv do të nisë aplikimin mbi pagën 30 000 lekë dhe do të jetë në masën 15 % dhe do të përfundojë mbi pagat 300 000 lekë me 25 % të pagës.
Ndryshimet do të përfshijnë edhe skemën e sigurimeve shoqërore. Të gjithë ata që marrin paga relativisht të larta, do të duhet të përballen dhe me një rritje të sigurimeve – sa më e lartë paga aq më e lartë është shkalla e kontributit në sigurime.
Për të thjeshtësuar impaktin e paketes se re fiskale ne xhepin e punëmarresit si dhe në konkurrueshmerinë e punëdhënësit, Baker & Tilly Albania, në bashkëpunim me Shtetiweb.org ka përgatitur Kalkulatorin e Taksave Personale. Mjafton të fusni në kutizën përkatëse  të Kalkulatorit shumën e rrogës bruto që Ju merrni, dhe të shtypni Enter

KALKULATORI

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi