Strategjitë e Zhvillimit, Dokumente

» Strategjia Kombëtare për Zhvillim dhe Integrim 2014 – 2020

Udherrefyes i politikës së Qeverisë për të krijuar mjedis mundësues për zhvillimin e shoqërisë civile 2014-2020National Economic Reform Programme 2015-2017Strategjia e Luftes kunder TRafikimit te Personave & Plani i Veprimit 2014-2017Strategjia ndërsektoriale per per menaxhimin e integruar te Kufirit & Plani i Veprimit 2014-2020Strategjia per Parandalimin dhe Shlyerjen e Detyrimeve te Prapambetura & Plani i […]

» Ndihma e Huaj 2007 – 2013

External Assistance in Albania – Progress Report 2009 – 2010Plani i Aksionit te Harmonizimit 2009 – 2010Plani i Aksionit i Harmonizimit 2009Raporti i Progresit mbi Ndihmen e Huaj ne Shqiperi 2009 -2010Ndihma e huaj në Shqipëri – Raport Progresi 2008

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan