» Këndi i Librit

Promovime & Reçensione:

▶︎  La Démocratie – Entre défis et menaces

▶︎ Kërcënimi mbi demokracinë

▶︎ Nova Demokratia dhe sindromi i mungesës së saj!

▶︎ Refleksion mbi librin e Tefik Selenicës “Shqipëria në 1927”

▶︎ Promovohet libri “Identiteti i Partive Politike në Shqipëri” me bashkëautorë R. Lami dhe A. Kocani

▶︎ Adrian Civici: Hayek, Tronditja ime intelektuale

▶︎ “Politikat Publike në Ballkanin perëndimor

▶︎ Demokracia e brëndëshme në partitë politike shqiptare

▶︎ Tonin Gjuraj: Demokratizimi, Shqipëria një rast “sui generis”

▶︎ Për librin e Prof. Luan Omarit, Çështja e pakicave kombëtare dhe Shqipëria

▶︎ Makroekonomia e re e kapitalit të shekullit XXI

▶︎ Roli i bankave në krizën aktuale financiare

▶︎ “Dumpingu Social dhe procesi i integrimit europian

▶︎ “Transformimi i Madh – nga Plani tek Tregu” i Prof.dr. Adrian Civicit 

▶︎ Një shërbim superior bashkëkombësve të vet

▶︎ Vademekum për avokatët

▶︎ Shqipëria në “pazarin” e Londrës 100 vjet më parë

▶︎ “Shansi gjerman dhe shqiptarët”

▶︎ Demokracia dhe nata e kapitalizmit global

▶︎ 4 arësye pse Piketty e ka gabim

▶︎ UET: Kolana “Curriculum”

▶︎ Pesë librat e parapëlqyer me ide libertariane

▶︎ Repenser l’Etat

▶︎ E Drejta kundër Shtetit?

▶︎ Shaban Murati: “Diplomacia Shqiptare në kërkim të identitetit”

▶︎ Revista e parë e “Journal for a Progressive Economy”

▶︎ “Dy libra të një shkence”, në Universitetin “Luigj Gurakuqi” të Shkodrës

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi