Strategjitë e Zhvillimit, Plus Sistemi i planifikimit të integruar, REPOSITORY

» Sistemi i Planifikimit të Integruar 2007 – 2013

IPS Implementation: Technical Assistance Requirements: 2005-08IPS Implementation Plan: 2006-08Integrated Planning System Communication Strategy 2010-20132012 Integrated Planning System Calendar2010 Integrated Planning System Calendar

» Strategjia Kombëtare për Zhvillim & Integrim 2007 – 2013

Strategjia Kombetare per Zhvillim dhe Integrim 2007 – 2013 Lidhet me: Bologna National Report 2009Bologna National Report 2009National Strategy of Pre-University Education 2009 – 2013Plani Strategjik per Tatimet 2012-2015Culture Marketing Strategy for Albania 2010-2013

» Strategjia Kombëtare e Zhvillimit Ekonomik & Social 2000 – 2006

Lidhet me: Strategjia Kombetare Kundër Trafikut të Qenieve Njerëzore & Plani i Veprimit 2005-2007NSSED Progress Report 2004 & Priority Action Plan 2005-2008Education Reform Project 2005Stategjia Kombetare e Energjise 2003-2006Strategjia Kombetare e Personave e Aftesi te Kufizuar 2006-2010

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan