REPOSITORY

» Strategjia Kombëtare për Zhvillim dhe Integrim 2014 – 2020

Udherrefyes i politikës së Qeverisë për të krijuar mjedis mundësues për zhvillimin e shoqërisë civile 2014-2020National Economic Reform Programme 2015-2017Strategjia e Luftes kunder TRafikimit te Personave & Plani i Veprimit 2014-2017Strategjia ndërsektoriale per per menaxhimin e integruar te Kufirit & Plani i Veprimit 2014-2020Strategjia per Parandalimin dhe Shlyerjen e Detyrimeve te Prapambetura & Plani i […]

» Ndihma e Huaj 2007 – 2013

External Assistance in Albania – Progress Report 2009 – 2010Plani i Aksionit te Harmonizimit 2009 – 2010Plani i Aksionit i Harmonizimit 2009Raporti i Progresit mbi Ndihmen e Huaj ne Shqiperi 2009 -2010Ndihma e huaj në Shqipëri – Raport Progresi 2008

» Strategjia Kombëtare për Zhvillim & Integrim 2007 – 2013

Strategjia Kombetare per Zhvillim dhe Integrim 2007 – 2013 Lidhet me: Bologna National Report 2009Bologna National Report 2009National Strategy of Pre-University Education 2009 – 2013Plani Strategjik per Tatimet 2012-2015Culture Marketing Strategy for Albania 2010-2013

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi