Memorandumi i Politikave Ekonomike dhe Financiare dhe Memorandumi Teknik i Mirëkuptimit

Memorandum of Economic and Financial Policies, and Technical Memorandum of Understanding

January 27, 2015

The following item is a Letter of Intent of the government of Albania, which describes the policies that Albania intends to implement in the context of its request for financial support from the IMF. The document, which is the property of Albania, is being made available on the IMF website by agreement with the member as a service to users of the IMF website.

The Extended Arrangement approved on February 28, 2014, by the Executive Board of the International Monetary Fund (IMF) is the main anchor of our economic policies. The attached Memorandum of Economic and Financial policies (MEFP) reviews progress in implementing the program, and outlines the policies that the government and the Bank of Albania will pursue during 2015.

Shih:  Second and third reviews under the Extended Fund Facility and Request for Waiver for the Nonobservance of Performance Criterion, Waiver of Applicability of Performance Criteria, and Rephasing of Future Disbursements, Shkurt 2015

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi