Shqipëria: Axhenda e re e rritjes ekonomike, Memorandum Ekonomik

Në këtë dokument të Bankës Botërore jepen të dhëna  dhe rekomandime në katër fusha të rëndësishme: mbi performancën ekonomike të Shqipërisë në vitet 2000-2010 dhe rekomandime për politikat ndaj krizës; mbi arësimin dhe aftësitë për një ekonomi inovative duke përcaktuar fushat e reformave në arësim; mbi modernizimin e infrastrukturës, përfshirë konektivitetin, energjinë elektrike dhe transportin, si dhe për qeverisjen dhe klimën e investimeve në Shqipëri. Për materialin e plotë, kliko në titull …

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi