Qarku i Shkodrës

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe Banesave, 2011.

Qarku i Shkodrës përbëhet nga 3 rrethe, 5 bashki dhe 28 komuna:

Rrethi i Shkodrës përbëhet

nga 2 bashki dhe 15 komuna:

Bashkia Shkodër

Bashkia Vau Dejës

Komuna Ana-Malit

Komuna Bërdicë

Komuna Bushat

Komuna Dajç

Komuna Guri i Zi

Komuna Hajmel

Komuna Postribë

Komuna Pult

Komuna Rrethinat

Komuna Shalë

Komuna Shllak

Komuna Shosh

Komuna Temal

Komuna Velipojë

Komuna Vig-Mnelë

Rrethi i Malësisë së Madhe përbëhet nga një bashki dhe pesë komuna:

Bashkia Koplik

Komuna Gruemirë

Komuna Kastrat

Komuna Kelmend

Komuna Qendër (Malësi e Madhe)

Komuna Shkrel

Rrethi i Pukës përbëhet nga 2 bashki dhe 8 komuna:

Bashkia Pukë

Bashkia Fushë-Arrëzë

Komuna Gjegjan

Komuna Blerim

Komuna Fierzë (Pukë)

Komuna Iballë

Komuna Qelez

Komuna Qafë-Mali

Komuna Qerret

Komuna Rrape

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi