Qarku Elbasanit

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të banesave, 2011

Strategjia e Zhvillimit Rajonal, Qarku Elbasan

Përbëhet nga 4 rrethe, 7 bashki dhe 43 komuna që janë:

Rrethi i Elbasanit përbëhet

nga 3 bashki dhe 20 komuna:

Bashkia Belsh

Bashkia Cërrik

Bashkia Elbasan

Komuna Bradashesh

Komuna Fierzë

Komuna Funarë

Komuna Gostimë

Komuna Graçen

Komuna Grekan

Komuna Gjergjan

Komuna Gjinar

Komuna Kajan

Komuna Klos

Komuna Labinot-Fushë

Komuna Labinot-Mal

Komuna Mollas

Komuna Papër

Komuna Rrasë

Komuna Shalës

Komuna Shirgjan

Komuna Shushicë

Komuna Tregan

Komuna Zavalinë

Rrethi i Gramshit përbëhet nga 1 bashki dhe 9 komuna:

Bashkia Gramsh

Komuna Kodovjat

Komuna Kukur

Komuna Kushovë

Komuna Pishaj

Komuna Poroçan

Komuna Shenepremte

Komuna Skënderbegas

Komuna Sult

Komuna Tunjë

Rrethi i Librazhdit përbëhet nga 2 bashki dhe 9 komuna:

Bashkia Librazhd

Bashkia Prrenjas

Komuna Hotolisht

Komuna Lunik

Komuna Orenjë

Komuna Polis

Komuna Qendër (Librazhd)

Komuna Qukës

Komuna Rajcë

Komuna Steblevë

Komuna Stravaj

Rrethi i Peqinit përbëhet nga një bashki dhe pesë komuna:

Bashkia Peqin

Komuna Gjocaj

Komuna Karinë

Komuna Pajovë

Komuna Përparim

Komuna Shezë

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi