Qarku i Fierit

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave 2011.

Strategjia Rajonale e Zhvillimit të Qarkut Fier

Qarku i Fierit përfshin 3 rrethe, 6 bashki dhe 36 komuna, që janë:

Rrethi i Fierit përfshin

nën administrim 3 bashki dhe 14 komuna:

Bashkia Fier

Bashkia Patos

Bashkia Roskovec

Komuna Cakran

Komuna Dermenas

Komuna Frakull

Komuna Kuman

Komuna Kurjan

Komuna Levan

Komuna Libofshë

Komuna Mbrostar

Komuna Portëz

Komuna Qendër

Komuna Ruzhdije

Komuna Strum

Komuna Topojë

Komuna Zharrëz

Rrethi i Lushnjës përfshin nën administrim 2 bashki dhe 14 komuna:

Bashkia Divjakë

Bashkia Lushnje

Komuna Allkaj

Komuna Ballagat

Komuna Bubullimë

Komuna Dushk

Komuna Fier-Shegan

Komuna Golem-Lushnje

Komuna Grabjan

Komuna Gradisht

Komuna Hysgjokaj

Komuna Karbunarë

Komuna Kolonjë

Komuna Krutje

Komuna Remas

Komuna Tërbuf

Rrethi i Mallakastrës përbëhet nga një bashki dhe 8 komuna:

Bashkia Ballsh

Komuna Aranitas

Komuna Fratar

Komuna Greshicë

Komuna Hekal

Komuna Kutë

Komuna Ngraçan

Komuna Qendër

Komuna Selitë

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi