Qarku i Beratit

Të dhënat e qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave, 2011.

Strategjia e Zhvillimit Rajonal, Qarku Berat

Qarku i Beratit përfshin 3 rrethe, 5 bashki dhe 20 komuna.

Rrethi i Beratit përfshin

2 bashki dhe 10 komuna:

Bashkia Berat

Bashkia Ura Vajgurore

Komuna Cukalat

Komuna Kutalli

Komuna Lumas

Komuna Otllak

Komuna Poshnje

Komuna Roshnik

Komuna Sinjë

Komuna Tërpan

Komuna Velabisht

Komuna Vërtop

Rrethi i Skraparit përfshin

dy bashki dhe tetë komuna që janë:

Bashkia Çorovodë

Bashkia Poliçan

Komuna Bogovë

Komuna Çepan

Komuna Gjerbës

Komuna Leshnjë

Komuna Potom

Komuna Qendër

Komuna Vendreshë

Komuna Zhepë

Rrethi i Kuçovës përfshin

një bashki dhe dy komuna:

Bashkia Kuçovë

Komuna Kozare

Komuna Perondi

 

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi