Qarku i Kukësit

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave, 2011

Qarku i Kukësit përbëhet nga 3 rrethe, 3 bashki dhe 25 komuna:

Rrethi i Kukësit përfshin

1 bashki dhe 14 komuna:

Bashkia Kukës

Komuna Arrën

Komuna Bicaj

Komuna Bushtricë

Komuna Grykë-Çajë

Komuna Kalis

Komuna Kolsh (Kukës)

Komuna Malzi

Komuna Shishtavec

Komuna Shtiqën

Komuna Surroj

Komuna Terthorë

Komuna Topojan

Komuna Ujmisht

Komuna Zapo

Rrethi i Tropojës përfshin një bashki dhe shtatë komuna:

Bashkia Bajram Curri

Komuna Tropojë

Komuna Margegaj

Komuna Llugaj

Komuna Bujan

Komuna Fierzë (Tropojë)

Komuna Bytyç

Komuna Lekbibaj

Rrethi i Hasit përfshin 1 bashki dhe 4 komuna:

Bashkia Krumë

Komuna Fajzë

Komuna Golaj

Komuna Gjinaj

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi