Qarku i Gjirokastrës

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të popullsisë dhe të banesës, 2011.

Strategjia Rajonale e Zhvillimit të Qarkut Gjirokastër

Qarku i Gjirokastrës përfshin 3 rrethe, 6 bashki dhe 26 komuna, që janë: 

Rrethi i Gjirokastrës përbëhet

nga 2 bashki dhe 11 komuna:

Bashkia Gjirokastër

Bashkia Libohovë

Komuna Antigonë

Komuna Cepo

Komuna Dropull i Poshtëm

Komuna Dropull i Sipërm

Komuna Lazarat

Komuna Lunxhër

Komuna Odrie

Komuna Picar

Komuna Pogon

Komuna Qendër

Komuna Zagorie

Rrethi i Përmetit perbehet nga dy bashki, dhe nga 7 komuna:

Bashkia Përmet

Bashkia Këlcyrë

Komuna Sukë

Komuna Ballaban

Komuna Petran

Komuna Çarshovë

Komuna Piskovë

Komuna Frashër

Komuna Deshnicë

Rrethi i Tepelenës përbëhet nga 2 bashki dhe 8 komuna:

Bashkia Memaliaj

Bashkia Tepelenë

Komuna Buz

Komuna Memaliaj Fshat

Komuna Krahës

Komuna Kurvelesh

Komuna Lopës

Komuna Luftinjë

Komuna Qendër

Komuna Qesarat

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi