Qarku i Lezhës

Të dhënat e Qarkut sipas Censusit të Popullsisë dhe të Banesave 2011.

Strategjia e Zhvillimit Rajonal të Qarkut Lezhë

Qarku i Lezhës përbëhet nga 3 rrethe, 5 bashki dhe 16 komuna:

Rrethi i Lezhës përbëhet

nga 1 bashki dhe 9 komuna:

Bashkia Lezhë me 24994 banorë

Komuna Balldre me 9872 banorë

Komuna Blinisht me 5177 banorë

Komuna Dajç me 7053 banorë

Komuna Kallmet me 6607 banorë

Komuna Kolsh me 6259 banorë

Komuna Shëngjin me 10340 banorë

Komuna Shënkoll me 13523 banorë

Komuna Ungrej me 3154 banorë

Komuna Zejmen me 8752 banorë

Rrethi i Mirditës përbëhet nga 2 bashki dhe 5 komuna:

Bashkia Rrëshen

Bashkia Rubik

Komuna Fan

Komuna Kaçinar

Komuna Kthellë

Komuna Orosh

Komuna Selit

Rrethi i Kurbinit përbëhet nga dy bashki dhe dy komuna që janë:

Bashkia Laç

Bashkia Mamurras

Komuna Milot

Komuna Fushë-Kuqë

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi