Për Qarkun e Vlorës 2013

Partia Demokratike 

1. Astrit Patozi

2. Arben Ristani

3. Liljana Elmazi

4. Ardian Kollozi

5. Leonard Sinani

6. Ylli Pirro

7. Vasil Koçiaj

8. H. Sharra

 

Partia Socialiste

1. Edi Rama

2. Valentina Leskaj

3. Koço Kokëdhima

4. Luiza Xhuvani

5. Fatmir Toçi

6. Andrea Marto

7. Edmond Leka

8. Shuaip Beqiri

9. Mira Shehu

10. Sheme Lulo

11. Sokol Bana

12. Genci Kojdheli

13. Neime Gjika

14. Noreta Kalçuni

15. Ines Stasa

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi