Për Qarkun e Korçës 2013

Partia Demokratike 

1. Ridvan Bode

2. Eleina Qirici

3. Edmond Spaho

4. Fatmir Mediu

5. Gjergji Papa

6. Fatbardh Kadilli

7. Leonard Olli

8. Viktor Duro

9. Ledina Aliolli

10. Sorina Koti

11. Adriana Hysenbegasi

12. Artan Zaimi

 

Partia Socialiste

1. Bashkim Fino

2. Arta Dade

3. Olta Xhaçka

4. Ilirian Pendavinji

5. Ilir Xhakolli

6. Ylli Ziçishti

7. Ardit Konomi

8. Artur Porpollogu

9. Ana Verushi

10. Adriatik Braçe

11. Zamira Kita

12. Ilir Torra

13. Nada Nasto

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi