Për Qarkun e Fierit 2013

Partia Demokratike 

1. Sokol Olldashi

2. Mesila Doda

3. Shpëtim Idrizi

4. Kozma Dashi

5. Bedri Miha

6. Myslim Murrizi

7. Florjan Dani

8. Ferdinand Murati

 

Partia Socialiste

1. Gramoz Ruçi

2. Erjon Braçe

3. Eglantina Gjermeni

4. Ilirjan Celibashi

5. Armando Subashi

6. Arben Çuko

7. Pirro Lutaj

8. Majlinda Bufi

9. Ervin Koçi

10. Anduel Xhindi

11. Bujar Çela

12. Xhevit Bushi

13. Artur Çobani

14. Adelina Rista

15. Antoneta Dhima

16. Lindita Buxheli

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi