Për Qarkun e Elbasanit 2013

Partia Demokratike 

1. Arben Imami

2. Eduard Selami

3. Ardian Turku

4. Luçiano Boçi

5. Dashnor Sula

6. Arbiola Halimi

7. Aurel Bylykbashi

8. Irena Progni

9. Rrahim Çota

10. Mati Çela

11. Zamir Muzhaqi

12. Medi Shehu

13. Hysen Moli

14. Muharrem Kajolli

15. Bujar Cakani

 

Partia Socialiste

1. Ben Blushi

2. Damian Gjiknuri

3. Evis Kushi

4. Alfred Peza

5. Taulant Balla

6. Musa Ulqini

7. Arben Kamami

8. Ilir Bejtja

9. Luljeta Arapi

10. Agim Leka

11. Kastriot Gurra

12. Mehdi Pepa

13. Altin Ago

14. Ymer Tola

15. Rovena Beqiraj

16. Sokol Skura

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi