Për Qarkun e Durrësit 2013

Partia Demokratike 

1. Eduard Halimi

2. Gent Strazimiri

3. Albana Vokshi

4. Igli Cara

5. Oerd Bylykbashi

6. Osman Metalla

7. Vullnet Topalli

8. Lufter Xhuveli

9. Kseanela Muderizi

10. Zamir Ramadani

11. Merita Bakiu

12. Arjan Dedej

13. Mirlinda Çeka

 

Partia Socialiste

1. Blendi Klosi

2. Klodiana Spahiu

3. Ilir Beqaj

4. Namik Dokle

5. Gentian Bejko

6. Artur Bushi

7. Shkëlqim Troplini

8. Jurgis Çyrbja

9. Sokol Sula

10. Ardian Kokomani

11. Gëzim Agasi

12. Tauland Xheraj

13. Erald Hasanaj

14. Esmeralda Shkjau

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi