ORI in Englishicon_flag_gb

☞ Friedrich Ebert Stiftung:

Monitoring Regional Cooperation in South East Europe, 2013

☞ Centre for Southeast European Studies,

“Completing the EU Enlargement to the Balkans: Dancing the European Kolo. A step to the side or a step forward”, 2014

☞ Analytica:

Bashkëpunimi Rajonal në Evropën Juglindore – Periudha pas aktit të stabilitetit (2009)

☞ GIZ / Open Regional Funds for South-East Europe:

New ways for Regional Cooperation

☞ SIDA:

Results strategy for Sweden’s reform cooperation with Eastern Europe, the Western Balkans and Turkey 2014-2020

☞ European Foundation Centre:

“The Operating Environment for Public-Benefit Foundations in the Western Balkans Region” (November 2014)

<< 1 2 3

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi