“Shqipëria në Procesin e Berlinit: Arritjet aktuale dhe sfidat e Samitit të Parisit”

Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim
Cooperation and Development Institute, 1 shkurt 2016

Screen Shot 2016-02-02 at 18.38.25

Shqipëria në Procesin e Berlinit: Arritjet aktuale dhe sfidat e Samitit të Parisit” është botimi i fundit i CDI / ShtetiWeb në kuadër të pjesëmarrjes së shoqërisë civile në Procesin e Berlinit.

Ky botim pason konferencën “Shqipëria në Procesin e Berlinit: Vlerësime dhe Rekomandime – Vjeshtë 2015”, organizuar në Tiranë, në 5 nëntor 2015. Botimi përfshin një punim kërkimor mbi Procesin e Berlinit, të kompletuar me një vlerësim të pozicionit të Shqipërisë në këtë proces deri në nëntor 2015.
Të dy iniciativat janë rezultat i bashkëpunimit të ngushtë të CDI / ShtetiWeb dhe partnerëve të tij – Fondacioni Friedrich Ebert, Fondacioni Hanns Seidel dhe Fondacioni Konrad Adenauer.
CDI / ShtetiWeb synon të kontribuojë më tej në fushën e politikëbërjes, duke siguruar një vlerësim të pavarur të njërës prej përpjekjeve më të rëndësishme dhe sfiduese në të cilën Shqipëria është përfshirë aktualisht. Gjatë 2016, iniciativa të tjera do të pasojnë në Shqipëri dhe në vendet e Ballkanit Perëndimor në funksion të përgatitjes së kontributit të OSHC-ve për Samitin e Parisit

Botimi në formatin pdf

Download (PDF, Unknown)

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi