Programet e Qeverive te Shqiperise

» Programi i Qeverisë Pajtimit Kombëtar Bashkim Fino (11 mars 1997 – 24 korrik 1997)

Bashkim Fino (Kryetar i Qeverisë se Pajtimit Kombëtar)        I nderuar Kryetar,        te nderuar deputetë! Qeveria e Pajtimit Kombëtar, e krijuar në një situatë tejet të rënduar shoqërore, politike, ekonomike, financiare e sociale, do të punojë në këto drejtime kryesore: Stabilizimi i rendit publik dhe vendosja e qetësisë. Për këtë Qeveria do të […]

» Programi i Qeverisë Pandeli Majko (2 tetor 1998 – 25 tetor 1999)

  Pandeli Majko – E nderuara Kryesi e Kuvendit Popullor, Të nderuar zonja dhe zotërinj deputetë,  Të nderuar klerikë,  Të nderuar të ftuar, Të nderuar dhe të dashur bashkëkombas kudo që jeni, Më lejoni t’ju paraqes programin e Qeverisë së re Shqiptare, të cilën kam fatin, nderin dhe përgjegjësinë e madhe ta drejtoj në prag […]

» Programi i Qeverisë Fatos Nano 2 (25 korrik 1997 – 28 shtator 1998)

  Fatos Nano – Të nderuar zonja dhe zotërinj deputetë, E nderuara Kryesi e Kuvendit Popullor, I nderuar z. President, Të respektuar përfaqësues të trupit diplomatik, Të nderuar klerikë, Të dashur bashkëkombës, kudo që jetoni, Të nderuar te ftuar, Hapi i parë i nxjerrjes së vendit nga kriza shumëplanëshe: politike, institucionale, ekonomike dhe sociale u […]

» Programi i Qeverisë Ilir Meta 2 (6 shtator 2001- 29 janar 2002)

Ilir Meta – I nderuar zoti President i Republikës, zoti Kryetar i Kuvendit, të nderuar deputetë të Legjislaturës së Parë të shekullit të ri, të nderuar bashkatdhetarë kudo që jeni, të nderuar përfaqësues të trupit diplomatik, të nderuar të ftuar, Rreth 22 muaj të shkuara paraqita në këtë sallë programin e Qeverisë sime të parë. […]

» Programi i Qeverisë Ilir Meta (28 tetor 1999 – 6 shtator 2001)

   Ilir Meta – I nderuar zoti Kryetar, të nderuar zonja e zotërinj deputetë, Qeveria që del sot përpara këtij Kuvendi për të kërkuar votëbesimin e përfaqësuesve të zgjedhur të popullit shqiptar, është e treta brenda mandatit që “Aleanca për shtetin” ka marrë për të qeverisur Shqipërinë në 29 qershor të vitit `97. Kjo qeveri […]

» Programi i Qeverisë Aleksandër Meksi 2 (11 korrik 1996 – 10 mars 1997)

Pjetër Arbnori: Kalojmë në paraqitjen e programit të Qeverisë. Zoti Aleksandër Meksi, ftoheni që të paraqisni programin e Qeverisë. Aleksandër Meksi – I nderuar zoti Kryetar, Të nderuar zonja dhe zotërinj deputetë, Qeveria Demokratike e krijuar si rezultat i zgjedhjeve të 26 majit, paraqitet përpara jush me programin e vet, me të cilin synon të […]

» Programi i Qeverisë teknike të Vilson Ahmetit

Vilson Ahmeti: Të nderuar deputetë, Duke u paraqitur përpara Kuvendit Popullor për të marrë votëbesimin e tij, kjo qeveri e re është e ndërgjegjshme për vështirësitë e misionit që merr përsipër dhe për përgjegjësinë e madhe që ka para popullit dhe demokracisë së re e të brishtë shqiptare. E krijuar në një moment tepër të […]

» Programi i Qeverisë së Fatos Nano (11 maj – 4 qershor 1991)

Fatos Nano –  Të nderuar deputetë, Seanca e sotme shënon një hap të ri të rëndësishëm në zhvillimin e këtij Kuvendi të parë pluralist. Përvoja e rifillimit të veprimtarisë mbi bazën e pushtetit ekzekutiv, nga qendra deri në bazë, është urgjente në kushtet e sotme të vështirësive të mëdha ekonomike, të paqëndrushmërisë së rendit publik […]

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi