Autorë

» Rexhep Meidani

CURRICULUM  VITAE Rexhep Qemal Meidani, Tiranë, 17 Gusht 1944. Doktor i Shkencave, Profesor,  Akademik. Doctor Honoris Causa: Honorary Degree of Doctor of Philosophy, Univ. Teknik i Stambollit, Turqi, 1998; Honorary Doctoral Degree in Physics, Univ. Aristotelit i Selanikut, Greqi, 1998; Doctorem Honoris Causa (Scientarium Physicarium), Univ. i Sofies, Bullgari, 1998; Doctor of Humane Letters (Honoris […]

» Afrim Krasniqi

Afrim Krasniqi, i datlindjes 1972, politolog dhe gazetar. I diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji (1996) dhe ka kryer studimet pasuniversitare në Universitetin evropian të Viadrinës, Frankfurt-Oder., Gjermani. Mban gradë M.A. në Shkencat Politike dhe të Komunikimit Ndërkulturor (2003). Ka mbaruar kursin e lartë të drejtimit në Kolegji i Mbrojtjes në Tiranë (2003) dhe […]

» Pierre Muller

Pierre Muller est diplômé de l’Institut d’études politiques de Grenoble et docteur en science politique. Directeur de recherche CNRS, ses travaux portent sur l’analyse des politiques publiques et les relations entre action publique et démocratie. Ancien secrétaire général de l’Association française de science politique, il est membre des comités de rédaction de la Revue française […]

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi