Libraria – Financat Publike

» 13 Bankers

Titulli: 13 Bankers: The Wall Street Takeover and the Next Financial Meltdown Autori: Simon Johnson, James Kwak Shtepia Botuese: Pantheon Books Viti i Botimit: 2010 Faqe: 320 Libri është shkruar nga ekonomisti Simon Johnson dhe historiani James Kwak. Në bashkëpunim me ekonomistin C. Fred Bergsten, libri jep një analizë të krizës financiare të viteve 2007 […]

» Kriza financiare

Titulli: Kriza Financiare..apo Globale” Autori: Adrian Civici Shtepia Botuese:  UET-Press Viti i Botimit: 2010 Faqe: 307

Repository


Dokumente të politikave publike dhe reformave të shtetit
English

Thënie për Shtetin

 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi
 • Detyra e shteteve të mëdha është të shërbejnë dhe jo të dominojnë botën.
  - Harry S. Truman
 • Paul Valery
  - Nëse Shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk.
 • Kur je jashtë vendit, je burrë shteti; kur je në atdhe, je vetëm një politikan.
  - Harold MacMillan