Afrim Krasniqi

Afrim Krasniqi, i datlindjes 1972, politolog dhe gazetar. I diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji (1996) dhe ka kryer studimet pasuniversitare në Universitetin evropian të Viadrinës, Frankfurt-Oder., Gjermani. Mban gradë M.A. në Shkencat Politike dhe të Komunikimit Ndërkulturor (2003). Ka mbaruar kursin e lartë të drejtimit në Kolegji i Mbrojtjes në Tiranë (2003) dhe në Qëndrën “Marshall”, Garmish – Parteikichen, Gjermani (2004).

Në përvojën e angazhimeve profesionale dhe politike bëjnë pjesë, angazhimi shumëvjeçar si gazetar, redaktor dhe komentator politik në mediat e shkruara (1991-1995 dhe 2000-2005); zëdhënës në Ministrinë e Punëve të Jashtëme (1993-94), Kryetar i FRPD (1994-1998), deputet në parlamentin shqiptar (1996-1997), Ndihmës dhe Këshilltar Politik i Presidentit të Republikës Alfred Moisiu, (2002-2007) dhe Sekretar i Përgjithshëm MSH (2007-2008)

Prej vitit 2005 e në vijim është pedagog i shkencave politike në Universitetin e Tiranës dhe në disa universitetet private.

Botimet më të rëndësishme të tij janë:

Libri publiçistik Rënia e Demokracisë”, 1997

Libri publiçistik “Fundi i Siberisë shqiptare” 1998

Libri studimor “Shoqëria civile në Shqipëri” 2004

Libri studimor “Partitë Politike në Shqipëri 1920-2006”, 2006

Libri studimor “(Mbi)pushteti i Partive”, 2007

Libri studimor “Partitë Politike dhe Sistemet Politike”, 2008

Libri studimor “Sistemet politike në Shqipëri 1912-2008

 

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi