ORI in Englishicon_flag_gb


Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim / ShtetiWeb: Bashkëpunimi rajonal nga Parisi në Romë

CDI:Si do të ndikojë Procesi i Berlinit në pozicionin ekonomik të Shqipërisë


Konferenca “Shqipëria në Procesin e Berlinit”, Tiranë – 5 Nëntor 2015


SEECP: Sfidat e bashkëpunimit mes vendeve të rajonit, Tiranë, 25 shkurt 2015


Samiti i Vendeve të Ballkanit Perëndimor, Vjenë, 2015


EU support for the Western Balkans at 2015 Summit in Vienna


Fjala e Ministrit të Jashtëm, Frank-Walter Steinmeier në Konferencën për Ballkanin Perëndimor në Vjenë


Deklaratë e përbashkët mbi vendosjen e bashkëpunimit rajonal të të rinjëve të vendeve të Ballkanit Perëndimor


Shoqëria civile e BP kërkon për udhëheqësit e Evropës: Sigurimi i lirisë së shprehjes, vende pune dhe rritjen e bashkëpunimit rajonal


Deklarata finale e Shefave të Samitit të Vienës për vendet e Ballkanit perëndimor

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi