Kriza financiare

Titulli: Kriza Financiare..apo Globale”
Autori: Adrian Civici
Shtepia Botuese:  UET-Press
Viti i Botimit: 2010
Faqe: 307

Sapo ishte duke mbaruar pranvera e vitit 2007! Ne menyre krejt te papritur fjala e tmershme “krize financiare” filloi te perhapet me shpejtesi. E lindur ne SHBA, ajo dukej se shpejt do te mbulonte me panik gjithe boten. Fjala “subprimes” qe deri ne kete periudhe kishte shprehur vetem njeren nga format e kredise hipotekore me risk te larte ne SHBA, u be menjehere simbol i tmerrshem i krizes.

  Thënie për Shtetin

  • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
   - Georges Pompidou
  • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
   - Otto von Bismarck
  • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
   - Jean Cocteau
  • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
   - Alcide de Gasperi
  • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
   - Montesquieu
  • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
   - Cardinal de Richelieu
  • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
   - Aristotele
  • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
   - Woodrow Wilson
  • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
   - Charles Maurras
  • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
   - Ruggiero Bonghi