Manual për Administratën Publike ” Të drejtat dhe liritë themelore të njeriut”

Respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut, jo vetëm që është një nga shtyllat e shoqërisë demokratike dhe moderne, por përbën element të rëndësishëm të profesionalizmit të administratës publike. Për këto arsye, Prezenca e OSBE-së në Shqipëri në bashkëpunim me Shkollën Shqiptare të Administratës Publike (ASPA) ka përgatitur dhe u ofron nëpunësve të të gjithë niveleve këtë Manual Shpjegues për Administratën Publike (Manuali), i cili trajton të drejtat dhe liritë themelore të njeriut dhe përmban shembuj praktikë dhe raste për ilustrim dhe diskutim, duke u përqendruar tek disa të drejta dhe situata që prekin më shumë administratën publike në veprimtarinë e përditshme të saj.

Download (PDF, Unknown)

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi