Qeveria e parë e Sali Berishës

Përbërja e qeverisë

 1. Sali Berisha – kryeministër
 2. Ilir Rusmaili – zëvendëskryeministër
 3. Besnik Mustafaj – ministër i Punëve të Jashtme
 4. Arenca Trashani – ministre e Integrimit
 5. Sokol Olldashi – ministër i Brendshëm
 6. Fatmir Mediu – ministër i Mbrotjes
 7. Ridvan Bode – ministër i Financave
 8. Genc Ruli – ministër i Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjetikës
 9. Aldo Bumçi – ministër i Drejtësisë
 10. Lulzim Basha – ministër i Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit
 11. Genc Pollo – ministër i Arsimit dhe Shkencës
 12. Maksim Cikuli – ministër i Shëndetësisë
 13. Koço Barka – ministër i Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta
 14. Jemin Gjana – ministër i Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrojtjes së Konsumatorit
 15. Bujar Leskaj – ministër i Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 16. Lufter Xhuveli – ministër i Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit të Ujrave

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi