Qeveria e parë e Pandeli Majkos

 1. Pandeli Majko – kryeministër
 2. Ilir Meta – zëvendëskryeministër dhe ministër i koordinimit qeverita
 3. Paskal Milo – ministër i Jashtëm
 4. Anastas Angjeli – ministër i Financave
 5. Petro Koçi (Spartak Poçi, 19 maj 1999) – ministër i Rendit Publik
 6. Luan Hajdaraga – ministër i Mbrojtjes
 7. Thimio Kondi ( Ilir Panda, 4 qershor 1999) – ministër i Drejtësisë
 8. Ylli Bufi – ministër i Ekonomisë Publike dhe Privatizimit
 9. Lufter Xhuveli – ministër i Bujqësisë
 10. Ingrid Shuli – ministër i Punëve Publike dhe Transporteve
 11. Arben Demeti – ministër i Pushtetit Vendor
 12. Et’hem Ruka – ministër i Arsimit
 13. Leonard Solis – ministër i Shëndetësisë
 14. Edi Rama – ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 15. Arben Imami – minister i reformave institucionale
 16. Ermelinda Meksi – ministre e Bashkëpunimit Ekonomik me Jashtë
 17. Kadri Rrapi – ministër i Punës dhe e Çështjeve Sociale
 18. Musa Ulqini – ministër i Informacionit
 19. Maqo Lakrori – sekretar shteti për Integrimin Euroatlantik

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi