Qeveria e parë e Ilir Metës

 1. Ilir Meta – kryeministër
 2. Makbule Çeço – zëvendëskryeministre dhe ministre e Punës dhe e Çështjeve Sociale
 3. Paskal Milo – ministër i Jashtëm
 4. Anastas Angjeli – ministër i Financave
 5. Spartak Poçi (Ilir Gjoni 9 nëntor 2000) – ministër i Rendit Publik
 6. Luan Hajdaraga  (ilir Gjoni , 8 korrik 2000) , (Ismail Lleshi , 9 nëntor 2000) – ministër i Mbrojtjes
 7. Zef Preçi (Mustafa Muçi, 14 janar 2000) – ministër i Ekonomisë Publike dhe Privatizimit
 8. Ermelinda Meksi – ministre e Bashkëpunimit Ekonomik me Jashtë
 9. Ilir Panda (Arben Imami, 8 korrik 2000) – ministër i Drejtësisë
 10. Arben Demeti  (Ilir Zela, 8 2000) (Spartak Poçi, 9 nëntor 2000) – ministër i Punëve Publike
 11. Ingrid Shuli (Sokol Nako, 20 maj 2000) (Viktor Doda, 20 prill 2001) – ministre e  Transportit
 12. Bashkim Fino – minstër i Pushtetit Vendor
 13. Lufter Xhuveli – ministër i Bujqësisë
 14. Et’hem Ruka – ministër i Arsimit
 15. Leonard Solis – ministër i Shëndetësisë
 16. Edi Rama (Esmeralda Uruçi, 26 tetor 2000– ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 17.  Preç Zogaj (Ilir Zela, 15 janar 2000), (Ndre Legisi, 8 korrik 2000) – ministër Shteti pranë Kryeministrit

 

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi