Qeveria e peste e Fatos Nanos

 1. Fatos Nano  – kryeministër
 2. Namik Dokle – zëvendëskryeministër
 3. Igli Toska – ministër i Rendit Publik
 4. Pandeli Majko  – ministër i Mbrojtjes
 5. Kastriot Islami – ministër i Punëve të Jashtme
 6. Arben Malaj – ministër i Financave
 7. Anastas Angjeli – ministër i Ekonomisë
 8. Bashkim Fino – ministër i Rregullimit të Territorit dhe Turizmit
 9. Fatmir Xhafaj – ministër i Drejtësisë
 10. Viktor Doda – ministër i Industrisë dhe Energjetikës
 11. Spartak Poçi  – ministër i Transporteve dhe Telekomunikacionit
 12. Blendi Klosi –  ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 13. Agron Duka – ministër i Bujqësisë dhe Ushqimit
 14. Leonard Solis – ministër i Shëndetësisë
 15. Luan Memushi – ministër i Arsimit
 16. Engjëll Bejtaj – – ministër i Punës dhe e Çështjeve Sociale
 17. Et’hem Ruka – ministër i Mjedisit
 18. Ben Blushi  – minstër i Pushtetit Vendor dhe Decentralizimit
 19. Ermelinda Meksi – ministre e Integrimit Euroatlantik
 20. Marko Bello – ministër shteti për koordinimin

Thënie për Shtetin

 • Një burrë shteti është një politikan që e vë vehten në shërbim të kombit. Një politikan është një burrë shteti që vë kombin e tij në shërbim të tij.
  - Georges Pompidou
 • Në politikë duhet të ndjekësh gjithmonë rrugën e drejtë, sepse je i sigurt që nuk takon kurrë asnjëri
  - Otto von Bismarck
 • Politika e vërtetë është si dashuria e vërtetë. Ajo fshihet.
  - Jean Cocteau
 • Një politikan mendon për zgjedhjet e ardhshme, një shtetar mendon për gjeneratën e ardhshme
  - Alcide de Gasperi
 • Europa është një Shtet i përbërë prej shumë provincash
  - Montesquieu
 • Duhet të dëgjojmë shumë dhe të flasim pak për të berë mirë qeverisjen e Shtetit
  - Cardinal de Richelieu
 • Një shtet qeveriset më mirë nga një njëri i shkëlqyer se sa nga një ligj i shkëlqyer.
  - Aristotele
 • Historia e lirisë, është historia e kufijve të pushtetit të Shtetit
  - Woodrow Wilson
 • Shteti. cilido që të jetë, është funksionari i shoqërisë.
  - Charles Maurras
 • Një burrë shteti i talentuar duhet të ketë dy cilësi të nevojshme: kujdesin dhe pakujdesinë.
  - Ruggiero Bonghi